Kışlık Şakşuka Yaparken Bilmeniz Gereken 4 Tüyo
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Şakşuka, özellikle Türk mutfağında yaz aylarının sevilen mezelerinden biridir. Kışlık şakşuka ise, yaz sebzeleriyle hazırlanan ve kavanozlarda saklanan lezzetler arasındadır. Gelin, kışlık şakşuka yapmanın püf noktalarına birlikte göz atalım.

Türk mutfağının en sevilen meze çeşitlerinden biri olan şakşuka, kızartılmış sebzelerin (çoğunlukla patlıcan, biber, kabak ve patates) üzerine domates, sarımsak ve biberle hazırlanan sosun dökülmesiyle yapılır. Soğuk olarak servis edilen bir meze ya da ara yemek türüdür. Kışlık şakşuka yapmak, yazın taze sebzelerle hazırlanan bu nefis mezeyi kış boyunca sofraya taşımak için harika bir yöntemdir. Ancak uzun süre dayanabilmesi ve lezzetini koruması için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir.

Kışlık eriştenin püf noktaları, kışlık kahvaltılık sos yapmanın püf noktaları ve kışlık salça yapmanın püf noktalarına göz atmayı unutmayın.

Kışlık Şakşuka Yapmanın Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

5 Aralık Masterchef Türkiye İkinci Finalist Kim Oldu?
Elmalı Kurabiyeye Neden Nişasta Konur?
Tulumba Tatlısının Malzemeleri Nelerdir?
Google Trends 2025’e Göre En Çok Aranan “Nasıl Yenir?” Konuları
Masterchef All Star Altın Kupa Kadrosu 2025
MICHELIN 2026’nın Yıldızları Kadınlar Oldu!