Hamuru ince açın ki erişteler daha çabuk kurusun. Kuruyan erişteleri birbirine yapışmasın diye sererek saklayın. Serin ve kuru bir yerde muhafaza edin, lezzeti uzun süre kalsın.
Erişte hamurunu yoğurduktan sonra en az 30 dakika dinlendirin. Bu, hamurun daha esnek olmasını ve açarken çatlamamasını sağlar.
Kesip açtığınız erişteleri direkt kullanmak yerine temiz bir bez veya tel üzerinde iyice kurutun. Nemli bırakmak, kış boyunca saklarken küflenmesine neden olabilir.
Kurutulan erişteleri hava geçirmeyen cam kavanoz veya kilitli poşetlerde saklayın. Oda sıcaklığında saklamak eriştenin lezzetini korur; dondurucuya koymak ise sadece uzun süreli depolama için uygundur.
Şunlara da göz atın:
Kışlık Kahvaltılık Sos Yapmanın 5 Püf noktası
Kışlık Turşu Kurarken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Mutfak Tüyosu
Kışlık Domates Salçası Hazırlarken Bu 3 Tüyo Hayat Kurtaracak