Kimyon Çayı Nasıl Hazırlanır?
Kimyon birbirinden farklı tariflerde kullanılan, mutfağın vazgeçilmez baharatlarından biridir. Genellikle tariflerin içerisinde kullanılan kimyonun çayını hazırlamaya ne dersiniz? İşte, kimyon çayı nasıl hazırlanır:
Kimyon Çayı Nasıl Hazırlanır?

Maydanozgiller familyasından olan kimyon kökeni Akdenizden Hindistana kadar uzanmaktadır. Mayıs – haziran aylarında çiçek açan kimyonun baharat olarak genellikle tohumları kullanılmaktadır.

Kimyonun kökeni Mısır'a dayansa da Hintliler tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. Kimyon boğaz ağrısını, soğuk algınlığını, artriti tedavi eder ve ayrıca sindirime yardımcı olur. Kimyon doğal detoks etkisine sahiptir. Genellikle tariflerin içerisinde kullanılan kimyonun çayını hazırlamaya ne dersiniz? İşte, kimyon çayı nasıl hazırlanır:

kimyon çayı

Malzemeler:

1 çay kaşığı kimyon tohumu

250 ml içme suyu


Yapılışı:

  1. Bir kap alın ve içine 1 çay kaşığı kimyon tohumu ekleyin.
  2. Yaklaşık 5 saniye boyunca kısık ateşte biraz ısıtın.
  3. İçine 250 ml içme suyu dökün ve kaynamaya bırakın.
  4. Kaynattıktan sonra kapağını kapatıp 5 dakika kadar el değmeden bekletin.
  5. Çay fincanınıza süzün ve sıcak olarak afiyetle yiyin.
  6. Damak tadınıza göre içine bal ya da bir tutam tuz ekleyebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Kimyon yerine ne kullanılır?
  2. Kimyonun faydaları nelerdir?
  3. Lavanta çayı nasıl yapılır?
  4. Muz kabuğu çayı nasıl yapılır?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Bisiklete binmek mi, yürümek mi: Kilo vermek için hangisi daha iyi?
Kurban Etini Ne Zaman Tüketmeli? Doğru Dinlendirme ve Sindirim Dengesi
Koyun Eti Kavurma Kokusunu Nasıl Giderebilirim?
Dalak Yemeği Nasıl Temizlenir?
Et Tüketirken Dikkat Edilmesi Gerekenler: Pişirme ve Saklama Önerileri
Kurban Bayramı’nda Sağlıklı Beslenmenin 7 Altın Kuralı