Kilis tavasına geleneksel olarak sarımsak konur ve ete yoğun bir lezzet katar. Domates, biber ve baharatlarla harmanlanarak fırında pişerken aromasını yemeğe yayar. Ancak miktarı damak zevkine göre azaltılabilir ya da tamamen çıkarılabilir.
Kilis tavasında sarımsak, ete lezzet ve koku katmak için kullanılır. Fırında pişerken aroması tüm yemeğe yayılır. Ancak isteyenler sarımsağı azaltabilir ya da hiç koymayabilir.
Geleneksel tarifte sarımsak, ete lezzet ve aroma katmak için kullanılır.
Etle birlikte domates, biber ve baharatlarla karıştırılarak harmanlanır.
Fırında pişerken sarımsak aromasını yemeğe yayar.
Kilis mutfağında sarımsak, çoğu etli yemekte olduğu gibi tavanın da vazgeçilmezidir.
Kişisel tercihe göre az ya da çok kullanılabilir, hatta hiç konmayabilir.