Kavala Kurabiyesi Yapmanın Püf Noktaları
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Kavala kurabiyesi, kavrulmuş un ve bademle yapılan, ağızda dağılan klasik bir Trakya–Ege lezzetidir. En iyi sonucu almak için unun doğru kavrulması, kaliteli tereyağı kullanılması ve bademlerin aromasını ortaya çıkaracak şekilde hafif kavrulması gerekir. Doğru pişirme ayarı ve soğuduktan sonra yapılan pudra şekeri kaplaması kurabiyenin kıyır dokusunu tamamlar.

Kavala kurabiyesi, kökeni Yunanistan’ın Kavala şehrine dayanan; Türkiye’de özellikle Trakya ve Ege’de çok sevilen, ağızda dağılan, bol bademli bir kurabiye çeşididir. Unun kavrularak hazırlanması, tereyağıyla bütünleşmesi ve içine eklenen badem parçalarının kurabiyeye karakteristik bir lezzet katmasıyla bilinir. Üzeri pudra şekeriyle kaplanır ve ağızda kıyır kıyır, hafif tatlı bir dokuyla dağılır.

Elmalı kurabiye yapmanın püf noktaları, mantar kurabiyenin püf noktaları ve değişik kurabiye tariflerine de göz atın.

Kavala Kurabiyesi Yapmanın Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Mangonun Olgun Olduğu Nasıl Anlaşılır?
Mercimek Köftesinin Ölçüleri Nelerdir?
Kavala Kurabiyesi Yapmanın Püf Noktaları
En Güzel Kuymak Hangi Peynirle Yapılır?
Evde Yapılan Ekmeğin Yumuşak Olması İçin Ne Yapılır?
Bazlama Yaparken Tava Yağlanır Mı?