Katmerin Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Gaziantep mutfağıyla özdeşleşen katmer, çıtır yapısı ve lezzetiyle ön plana çıkan bir tatlıdır. Katmer hamuru genellikle çıtır olsa da, dokusu son derece yumuşaktır. Gelin, katmerin yumuşak olmasını sağlayan tüyolara birlikte bakalım.

Katmer aslında yöresine göre değişen bir hamur işi. Mesela Gaziantep katmeri incecik açılıp kaymak, şeker ve fıstıkla yapılan çıtır bir tatlıdır; bu yüzden onun karakteri çıtırdır, yumuşak beklenmez. Ama Konya katmeri ya da Anadolu’nun birçok yerinde yapılan katmerler börek ya da sac çöreği gibidir; onlar daha yumuşak ya da hafif katmerimsi bir dokuya sahip olabilir.

''Orijinal katmer hamuru nasıl yapılır, simit katmerin içinde neler var ve katmer hamuruna maya koyulur mu?'' başlıklı haberlere göz atmayı unutmayın. 

Katmerin Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?