Karnabahar Yoğurtlaması Nasıl Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Karnabaharları küçük çiçekler halinde ayırıp yıkadıktan sonra tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Yoğurdu bir kaseye alıp tuz ve isteğe bağlı sarımsak ekleyerek çırpın, kıvamını açmak için biraz su katın. Haşlanmış karnabaharları servis tabağına alıp yoğurtlu karışımla iyice karıştırın ve üzerine az zeytinyağı gezdirin. Son olarak tereyağında eritilmiş pul biber sosunu dökün, isteğe göre dereotu veya nane ile süsleyip soğuk servis edin.

Karnabaharları küçük parçalara ayırıp yıkadıktan sonra hafifçe haşlayın ve suyunu süzün. Yoğurdu çırpıp içine biraz tuz ve ezilmiş sarımsak ekleyerek karıştırın, gerekirse biraz su ile açın. Haşlanmış karnabaharları yoğurtla bulayıp her tarafının kaplanmasını sağlayın. Üzerine kızdırılmış tereyağı ve kırmızı biber sosunu döküp, nane veya dereotu ile süsleyerek servis edin.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?