Karnabaharları küçük parçalara ayırıp yıkadıktan sonra hafifçe haşlayın ve suyunu süzün. Yoğurdu çırpıp içine biraz tuz ve ezilmiş sarımsak ekleyerek karıştırın, gerekirse biraz su ile açın. Haşlanmış karnabaharları yoğurtla bulayıp her tarafının kaplanmasını sağlayın. Üzerine kızdırılmış tereyağı ve kırmızı biber sosunu döküp, nane veya dereotu ile süsleyerek servis edin.
Karnabaharı küçük çiçekler halinde ayırın ve iyice yıkayın. Bir tencereye su koyup kaynatın, içine biraz tuz ekleyin. Karnabaharları kaynar suya atın ve yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan karnabaharları süzgece alıp fazla suyunu süzdürün.
Yoğurdu bir kaseye alın ve iyice çırpın. İsteğe bağlı olarak biraz tuz ekleyin. Karışıma sarımsak rendesi veya ezilmiş sarımsak katabilirsiniz. Yoğurdun kıvamını biraz açmak için az miktarda su ekleyip karıştırın.
Haşlanmış karnabaharları geniş bir servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız yoğurtlu karışımı dökün. Karnabaharların her tarafı yoğurtla kaplanacak şekilde karıştırın. Bu aşamada biraz zeytinyağı gezdirerek tatlandırabilirsiniz.
Tereyağını küçük bir tavada eritin ve içine pul biber ekleyin. Hazırladığınız sosu yoğurtlu karnabaharın üzerine gezdirin. Üzerini ince doğranmış dereotu veya nane ile süsleyin. Karnabahar yoğurtlamasını soğuk olarak servis edin.
Şunlara da göz atın:
Karnabahar Sütsüz Kızartılır Mı?
Karnabahar Yemeğine Hangi Baharatlar Yakışır?
Karnabahar Ezmesi Nasıl Yapılır?