Karides tempurayı oda sıcaklığında kağıt havlu serili bir kapta kısa süre saklayın. Buzdolabında saklarsanız çıtırlığını kaybeder. Isıtırken fırında 5–10 dakika tutarak çıtırlığını kısmen geri getirebilirsiniz.
Eğer sadece birkaç saat saklayacaksanız, kağıt havlu serili bir tabakta, üzerine kapak kapatmadan bekletebilirsiniz. Bu, çıtırlığını bir süre korur.
Sıcak tempurayı doğrudan buzdolabına koymayın; önce oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Ardından hava almayan bir kapta saklayın. Fakat bu yöntemle çıtırlığı kaybolur, sadece karides bozulmadan birkaç saat tutabilirsiniz.
Fırını 180°C’ye ısıtın ve tempurayı 5–10 dakika kadar ısıtın. Mikrodalga kullanırsanız çıtırlığı kaybeder ve yumuşak olur.
Şunlara da göz atın: