Karamelize Soğana Su Konur Mu?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Karamelize soğan, soğanın içindeki doğal şekerlerin yavaş yavaş pişirilerek karamel rengini ve tatlımsı aromasını ortaya çıkardığı bir pişirme tekniğidir.

Karamelize soğan, aslında içine şeker eklemeden, sadece sabırla ve düşük ısıyla pişirerek yapılan bir lezzet yoğunlaştırma yöntemidir. Bu teknikle hazırlanan soğanlar; hamburger, et yemekleri, makarna, pizza, tart, omlet veya sandviçlerde kullanılır. Sonuçta yumuşacık, tatlı, derin aromalı bir soğan elde edilir.

Karamelize soğan nasıl yapılır ve karamelize soğanın püf noktalarına göz atın.

Karamelize Soğana Su Konur Mu?

Evet, ama kontrollü bir şekilde eklenmelidir. Karamelize soğan yapılırken az miktarda su eklemek doğrudur. Fakat bu, pişirme sürecinin tamamında değil, belirli anlarda yapılmalıdır. Soğanlar tavaya yapışmaya veya fazla koyulaşmaya başladığında ve yağın az geldiğini ve karamel renginin hızla koyulaştığını fark ettiğinizde su ekleyebilirsiniz. 

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?