Karamelize Soğan Yaparken Bilmeniz Gereken 4 Tüyo
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Karamelize soğan, soğanın uzun süre kısık ateşte, sabırla pişirilmesiyle elde edilen tatlımsı ve aromatik bir lezzettir. Yemeklerin yanında sunulan karamelize soğanın püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Gelin, soğanı karamelize ederken bilmeniz gereken püf noktalarına birlikte göz atalım.

Soğanın uzun süre kısık ateşte pişirilmesiyle hazırlanan karamelize soğan, dünya mutfaklarında kendine yer bulan lezzetlerden biridir. Soğanlar, kendi içindeki doğal şekeri yavaş yavaş açığa çıkarırken kahverengi bir renk alır. Buna karamelizasyon denir. Yani, karamelize soğan aslında şeker eklenmeden hazırlanır. Karamelize soğan meze olarak sunulabildiği gibi, hamburger, sandviç, pizza, et yemekleri, tavuk yemekleri ve omletlerde kullanılabilir. 

Püf noktalarına geçmeden önce, ''Karamelize soğan nasıl yapılır, karamelize soğan nasıl saklanır, soğanı karamelize ederken yapılan hatalar ve hangi soğan hangi yemekte kullanılır?'' başlıklı yazılarımıza da göz atabilirsiniz.

Karamelize Soğanın Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Mayasız Poğaça Neden Kabarmaz?
Mayasız Poğaça Fırında Neden Çatlar?
Mayasız Poğaça Hamuru Neden Dağılır?
Mayasız Poğaçanın Yumuşacık Olması İçin 5 İpucu
Mayasız Poğaçanın Kabarması İçin Ne Yapmalı?
Mayasız Poğaça Neden Sert Olur?