Karamelize Şeftali Nasıl Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Karamelize şeftali, yazın en güzel meyvelerinden biriyle yapılan pratik ve lezzetli bir tatlıdır. Şeftaliler tereyağı ve şekerle buluşunca mis gibi karamel kokusu mutfağı sarar. Ilık servis edildiğinde dondurma ya da krema eşliğinde mükemmel bir yaz tatlısı olur.

Şeftaliler tavada karamelize olurken hem yumuşar hem de doğal tatlılığı ortaya çıkar. Karamelize şeftali, hem kahvaltılarda hem de tatlı menülerinde şık bir dokunuş sağlar. Bu basit tarif, evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz şık ve lezzetli bir ikramdır.

��eftalileri hazırlayın

Şeftalileri yıkayın, ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. İsterseniz kabuklarını soyun.

Tavayı ısıtın

Orta ateşte bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve eritin.

Şeker ekleyin

2 yemek kaşığı toz şeker (veya esmer şeker) ekleyip hafifçe karıştırın, şeker eriyip karamel rengini almaya başlasın.

Şeftalileri pişirin

Şeftali dilimlerini tavaya alın, her iki tarafı da 2-3 dakika karamelin içinde çevirin.

Servis edin

Ilıkken dondurma, krema veya yoğurtla servis yapabilirsiniz.

Şunlara da göz atın:

  1. Şeftalili Sorbe Nasıl Yapılır?
  2. Hangi İlin Şeftalisi Meşhur?
  3. Şeftali Kızartması Nasıl Yapılır?
  4. Fırınlanmış Şeftali Nasıl Yapılır?
  5. Izgara Şeftali Nasıl Yapılır?

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Michelin Rehberi’nin Yeni Durağı Kapadokya
Asma Yaprakları Nasıl Yumuşatılır?
Salamura Yaprak, Sıcak Suya Konur Mu?
Yaprak Sarmanın Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?
Salamura Yaprağa Limon Tuzu Neden Konur?
Gault & Millau Türkiye 2026 Rehberi Açıklandı