Kalamarı Yumuşatmak İçin Ne Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kalamarı yumuşatmanın iki temel yolu vardır: ya çok kısa sürede yüksek ısıda hızlı pişirmek ya da düşük ısıda uzun süre pişirmek. Ayrıca limon suyu, sirke veya yoğurt gibi asidik malzemelerle marine etmek de yumuşamasını sağlar. Küçük bir miktar karbonat kullanmak da kalamarı pişmeden önce yumuşatabilir.

Kalamarı hızlı pişirirseniz kısa sürede yumuşak kalır. Asidik marineler, örneğin limon suyu veya yoğurt, kalamarı pişmeden önce yumuşatır. Düşük ısıda uzun süre pişirmek de sert kalamarı eriyen gibi yumuşatır.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak