Kalamar Normal Unla Yapılır Mı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kalamarın başını, iç organlarını ve dış zarını temizleyip halka veya şerit şeklinde doğrayın. Tuz ve baharat ekleyip normal una bulayın. Sıcak yağda kısa süre kızartıp altın sarısı olunca servis edin.

Kalamarları iyice yıkayıp fazla suyunu alın. Un ve baharat karışımına bulayıp her tarafının kaplanmasını sağlayın. Kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün ve sıcak servis edin.

Temizleyin

Kalamarın başını, iç organlarını ve sert kemiksi kısmını çıkarın, dış zarını soyun ve yıkayın.

Kesin

Kalamarı halka veya şerit şeklinde doğrayon, fazla suyunu alın.

Unlayın

Tuz ve baharat ekleyip normal una bulayın.

Kızartın

Sıcak yağda 2–3 dakika altın sarısı olana kadar kızartıp kağıt havluya alın, sıcak servis edin.

Şunlara da göz atın:

  1. Kalamara Ne Kadar Karbonat Konur?
  2. Kalamarın Yanına Ne İyi Gider?
  3. Kalamar Neden Sodada Bekletilir?
  4. Kalamar Nasıl Yumuşak Pişirilir?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Kaynayan Tencereden Yemeğin Taşmasını Engelleyecek 5 Pratik Yöntem
Mayasız Poğaçanın İçi Piştikten Sonra Çiğ Kalırsa Ne Yapmalı?
1 Dilim Ekmek Kaç Pankek Eder?
Mayasız Poğaça Hamuru Yapışkan Olursa Ne Yapmalı?
Pankekin Güzel Olması İçin Ne Yapmalı?
Mayasız Poğaça Çok Kuru Olursa Ne Yapmalı?