Havuç Tarator Yaparken Bilmeniz Gereken 4 Tüyo
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Havuç tarator, Türk mutfağında özellikle meze olarak sofralara gelen, yoğurt bazlı hafif ve ferah bir lezzettir. Ancak lezzetli bir havuç tarator için bazı püf noktalarına dikkat etmeniz gerekir. Gelin, nefis havuç tarator için mutlaka bilmeniz gereken püf noktalarına birlikte göz atalım.

Havuç tarator, Türk mutfağının hem en sevilen, hem de en pratik mezelerinden biridir. Rendelenen havuçlar kavrulduktan sonra yoğurt ve sarımsak ile karıştırılır. Soğuk bir şekilde servis edilen havuç tarator mezesi, özellikle balık yemeklerinin yanında, meze tabaklarında ve davet sofralarında kendine yer bulur. Açık turuncu renge sahip olan havuç tarator, isteğe göre ceviz veya maydanoz ile süslenebilir. Hem ekonomik, hem de pratik bir tariftir. 

Favanın püf noktaları, kısırın püf noktaları, mücverin püf noktaları ve tam kıvamında cacık yapmanın püf noktalarına göz atmayı unutmayın.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak