Harira Çorbası Yaparken Bilmeniz Gereken 4 Tüyo
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Harira çorbası, Fas mutfağının en ünlü ve geleneksel çorbalarından biridir. Özellikle Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezi olarak bilinir. Gelin, harira çorbasının püf noktalarına birlikte göz atalım.

Fas mutfağının sevilen yemeklerinden biri olan harira çorbası, hem besleyici, hem de doyurucudur. Baharatlı bir yapıya sahip olan çorbanın temel malzemeleri nohut, mercimek, domates, soğan, kereviz ve kişniştir. Genellikle harira çorbası yapımında kuzu veya dana eti kullanılır. Ancak etsiz versiyonu da bulunur. 

Değişik çorba tarifleri, doyurucu çorba tarifleri ve yoğurtlu çorba tariflerine göz atabilirsiniz. 

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı