Hangi Meyve Hangi Mevsimde Yenmeli?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Mevsiminde meyve yemek hem daha lezzetli hem de besin değeri açısından daha faydalıdır. İşte meyvelerin mevsimlere göre tüketim ayları!

Meyveleri mevsiminde tüketmek, hem sağlık hem de lezzet açısından büyük önem taşır. Mevsiminde yetişen meyveler, daha doğal ve besin değeri açısından daha zengin olur. Mevsiminde tüketilen meyveler hem daha ekonomik hem de daha çevre dostudur.

Kış (Aralık - Ocak - Şubat)

  1. Portakal
  2. Mandalina
  3. Greyfurt
  4. Limon
  5. Elma
  6. Armut
  7. Nar
  8. Ayva

İlkbahar (Mart - Nisan - Mayıs)

  1. Çilek (Nisan’dan itibaren)
  2. Malta eriği (Yeni Dünya)
  3. Muz (Dört mevsim bulunur ama en iyi lezzeti ilkbaharda)

Yaz (Haziran - Temmuz - Ağustos)

  1. Kiraz
  2. Vişne
  3. Erik
  4. Kayısı
  5. Şeftali
  6. Nektarin
  7. Kavun
  8. Karpuz
  9. Üzüm
  10. İncir

Sonbahar (Eylül - Ekim - Kasım)

  1. İncir (Eylül)
  2. Üzüm
  3. Elma
  4. Armut
  5. Nar
  6. Ayva
  7. Muz
  8. Kestane

Mevsiminde tüketilen meyveler hem daha doğal hem de daha ekonomik olur.

Şunlara da göz atın:

  1. Mart Ayı Sebze ve Meyveleri
  2. Kış Meyveleri Nelerdir?
  3. Meyve Salatasının Kararması Nasıl Önlenir?
  4. Narın Gücü: Şifa Deposu Meyveyi Doğru Tüketmenin Sırları
  5. Soğuk Havalarda Artrit Ağrısını Azaltan 8 Meyve

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı