Hamur Nasıl Yapılır? Böreklik Hamur Nasıl Yapılır?
Hamur nasıl yapılır? Böreklik hamur nasıl yapılır? Sizler için hamur nasıl yapılır ve böreklik hamur nasıl yapılır anlattık. İşte, hamur ve böreklik hamur nasıl yapılır:
Hamur Nasıl Yapılır? Böreklik Hamur Nasıl Yapılır?

Hamur, tahıl ve baklagillerin toz halinden yani unundan oluşturulan, su ve tatlandırıcı maddeler ile yoğurularak hazırlanan elastik besin maddesidir. Basit olarak un ve sudan oluşur ancak kullanılacak yere göre yumurta, süt ya da maya gibi besin maddeleri de eklenebilir. Genellikle kuru malzemeler bir kapta karıştırılır ve ardından ortasına çukur açılarak sıvı malzemeler eklenir. Yavaş yavaş yoğurulmaya başlanır. 

börek hamuru

Hamur Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. Kullanılan unun taze olması gerekir.
  2. Hamurda kullanılacak unun elenerek eklenmesi gerekir.
  3. Hamura koyulacak sıvının yavaş yavaş eklenmesi gerekir.
  4. Hamur pürüzsüz olana kadar yoğurulmalıdır. 
  5. Özellikle mayalı hamursa çok fazla yoğurmaktan da kaçınılmalıdır.
  6. Mayalı hamursa eğer ılık tutulmalıdır. 
  7. Kullanılan sıvıların ılık olması gerekir.
  8. Fırın önceden ısıtılmalıdır. 

Böreklik Hamur Nasıl Yapılır?

Böreklik hamur için malzemeler;

  1. Yaklaşık 1 kg un
  2. 1 su bardağı ılık süt
  3. 1 adet yumurta
  4. 2 buçuk su bardağı ılık su
  5. 1 yemek kaşığı tuz
  6. 1/2 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı: Unu kaba eleyerek ekleyin. Ayrı bir kapta sıvı malzemeler, yumurta, sıvıyağ, süt, yoğurt, karbonat ve sirke çırpılır. Unun ortası açılarak sıvı malzemeler eklenir. Yoğurarak hamur kıvamına getirin. Üzerine nemli bir bez örtülerek dinlendirilir. Bezelere ayrılarak açılır. Aralarına nişasta serpilerek yufka şeklinde açıklarak kullanılır. 

Şunlara da göz atın;

  1. Aynı hamurdan 7 farklı tarif
  2. Kabarmayan hamur nasıl düzelir?
  3. Hamur mayalarken yapılan hatalar
  4. Sebzeli börek tarifleri
  5. Peynirli börek tarifleri

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Kurban Etini Ne Zaman Tüketmeli? Doğru Dinlendirme ve Sindirim Dengesi
Koyun Eti Kavurma Kokusunu Nasıl Giderebilirim?
Dalak Yemeği Nasıl Temizlenir?
Et Tüketirken Dikkat Edilmesi Gerekenler: Pişirme ve Saklama Önerileri
Kurban Bayramı’nda Sağlıklı Beslenmenin 7 Altın Kuralı
Kavurma Suyunu Çekince Ne Yapılır?