Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Var Mı?
Hafta sonu (cumartesi ve pazar) sokağa çıkma yasağı var mı? Sokağa çıkma yasağı kalktı mı? Hangi illerde sokağa çıkma yasağı var? İşte, hafta sonu sokağa çıkma yasağı olan iller:

corona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan hafta sonları sokağa çıkma yasağı, Cumhurbaşkanıyla birlikte yapılan kabine toplantısında tekrar gündeme geldi. Kabine toplantısında verilen kararlara göre sokağa çıkma kısıtlaması şehirlerin risk grubuna göre belirlenecek.


Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Var Mı?

5 Mart Cuma günü Türkiye'nin tüm şehirlerinde 21:00 itibariyle sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Sokağa çıkma yasağı sabah 05:00'da bitecek. Cumartesi günü akşam 21:00'a kadar hiçbir ilde sokağa çıkma yasağı olmayacak. Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde, 6 Mart Cumartesi akşamı saat 21:00'dan 8 Mart Pazartesi sabahı 05:00'a kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Düşük riskli iller ve orta riskli illerde 7 Mart Pazar günü 05:00 ile 21:00 arası sokağa çıkma yasağı olmayacak.


Düşük Riskli İller

Bingöl, Batman, Ağrı, Uşak, Van, Bitlis, Şanlıurfa, Siirt, Şırnak, Mardin, Iğdır, Muş, Diyarbakır ve Hakkari.

Düşük riskli illerde, 6 Mart Cumartesi günü 05:00-21:00 arası ve 7 Mart Pazar günü 05:00-21:00 arası sokağa çıkma yasağı olmayacak.


Orta Riskli İller

Aydın, Adana, Ankara, Afyon, Bartın, Bayburt, Denizli, Bursa, Manisa, Eskişehir, Isparta, Çankırı, Çorum, Yozgat, Kastamonu, Karabük, Nevşehir, Kırşehir, Kahramanmaraş, Sivas, Hatay, Gaziantep, Erzincan, Malatya, Elazığ, Tunceli, Kars ve Erzurum.

Orta riskli illerde, 6 Mart Cumartesi günü 05:00-21:00 arası ve 7 Mart Pazar günü 05:00-21:00 arası sokağa çıkma yasağı olmayacak.


Yüksek Riskli İller

İstanbul, Antalya, İzmir, Tekirdağ, Çanakkale, Ardahan, Artvin, Muğla, Bilecik, Düzce, Bolu, Kayseri, Karaman, Kilis, Kırıkkale, Kütahya, Niğde, Mersin, Zonguldak, Yalova, Kocaeli ve Kırklareli.

Yüksek riskli illerde 6 Mart Cumartesi günü 05:00-21:00 arası sokağa çıkma yasağı olmayacak. Cumartesi 21:00'dan 8 Mart Pazartesi 05:00'a kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak.


Çok Yüksek Riskli İller

Edirne, Sakarya, Balıkesir, Adıyaman, Burdur, Amasya, Aksaray, Giresun, Gümüşhane, Konya, Rize, Ordu, Osmaniye, Tokat, Trabzon, Sinop ve Samsun.

Çok yüksek riskli illerde 6 Mart Cumartesi günü 05:00-21:00 arası sokağa çıkma yasağı olmayacak. Cumartesi 21:00'dan 8 Mart Pazartesi 05:00'a kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak.


Şunlara da göz atın;

  1. Risk haritasına göre hangi ilde ne yapabilirim?
  2. Covid 19 hastaları nasıl beslenmeli?
  3. Corona virüs geçiren kişiler nasıl beslenmeli?
  4. Evde korona hastası olanlar ne yapmalı?
  5. Karantinada yapabileceğiniz pratik yemekler

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

Evde Tavuk Bulyon Nasıl Yapılır?
Rulo Pasta Tarifleri: Özel Günler İçin 12 Rulo Pasta Tarifi
Şefleri Bile Kıskandıracak 62 Mutfak Püf Noktası ve Pratik Yöntem
Evde Zeytin Sütü Nasıl Yapılır?
Fit Kahvaltı Tarifleri: 10 Farklı Fit Kahvaltı Tarifi
Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı