Güveçteki Toprak Kokusunu Nasıl Giderebilirim?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Güveci önce soğuk suda 1–2 saat bekletip iyice durulayın. Ardından içine tuz veya biraz sirke/limon ekleyip 10–15 dakika kaynatabilirsiniz. İsterseniz defne yaprağı gibi baharatlarla kaynatmak da toprağın kokusunu maskeleyebilir.

Güveci önce soğuk suda bekletip iyice durulayın. Sonra tuzlu su veya sirke/limonlu suyla kaynatın. İsterseniz baharat ekleyerek hoş bir koku da verebilirsiniz.

Suda bekletme

Güveci 1-2 saat soğuk suda bekletip ardından iyice durulayın.

Tuzlu su ile kaynatma

İçine su ve biraz tuz ekleyip 10–15 dakika kaynatın, sonra durulayın.

Fırında ön pişirme

Fırında 180°C’de 15–20 dakika ön ısıtma yaparak kokuyu azaltabilirsiniz.

Sirke veya limon kullanma

Suda bir miktar sirke veya limon ekleyip kaynatmak kokuyu nötralize eder.

Baharatlı su kaynatma

Defne yaprağı, karabiber gibi baharatlarla su kaynatmak toprağı maskeler ve hoş koku verir.

Şunlara da göz atın:

  1. Güveç Sırlı Mı Sırsız Mı?
  2. Güveçte Yemek Isıtılır Mı?
  3. Güveçte Yemek Yapmadan Önce Ne Yapılır?
  4. Taze Fasulye Güveçte Kaç Dakikada Pişer?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı