Fransız Tostu Nasıl Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Fransız tostu, ekmek dilimlerinin yumurta ve süt karışımına batırılıp kızartılmasıyla yapılır. Genellikle kahvaltılarda tercih edilir ve tatlı veya tuzlu olarak servis edilebilir. Üzerine bal, şurup, pudra şekeri veya taze meyve eklenebilir. Bayat ekmek kullanmak, karışımı daha iyi emmesini sağlar ve lezzeti artırır.

Fransız tostu yapmak için ekmek dilimleri önce yumurta ve süt karışımına batırılır. Kızgın tavada her iki tarafı altın rengi olana kadar pişirilir. Tarçın veya vanilya eklemek tatlı bir aroma katabilir. Sıcak servis edildiğinde kahvaltıda çok lezzetli bir seçenek olur.

Malzemeler (2 kişilik):

  1. 4 dilim ekmek (tercihen biraz bayat ekmek, daha iyi emiyor)
  2. 2 yumurta
  3. ½ su bardağı süt
  4. 1 çay kaşığı vanilya özütü (opsiyonel)
  5. 1 yemek kaşığı şeker (isteğe bağlı)
  6. 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
  7. Bir tutam tuz
  8. Tereyağı veya sıvı yağ (kızartmak için)

Yumurta karışımını hazırlayın

Bir kasede yumurta, süt, vanilya, şeker, tarçın ve tuzu çırpın.

Ekmeği hazırlayın

Ekmek dilimlerini bu karışıma her iki tarafı iyice batacak şekilde bulayın.

Kızartma

Tavayı orta ateşte ısıtın, biraz tereyağı veya yağ ekleyin. Ekmek dilimlerini tavaya koyun ve her iki tarafı altın rengi olana kadar 2-3 dakika kadar kızartın.

Servis

Sıcak servis edin. Üzerine bal, akçaağaç şurubu, pudra şekeri veya taze meyve ekleyebilirsiniz.

Şunlara da göz atın:

  1. Fransız Tostu İçinde Ne Var?
  2. Fransız Omleti Nedir?
  3. İspanyol Omletinin İçinde Ne Var?

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

12 Aralık Masterchef All Star 5. Dokunulmazlık: Kaşığı Kim Kazandı?
Patlamış Mısırın Sert Olmaması İçin Ne Yapmalı: 6 İpucu
Öcce Yapmak İçin 5 Tüyo
Mozaik Pasta Nasıl Saklanır?
Taste Atlas Dünyanın En İyi Tatlılarını Açıkladı: Türkiye'den 7 Tarif Var!
Mercimek Çorbasının Mercimeği Az Olursa Ne Olur?