Sütlacın üzerinin kızarması için fırını önceden yüksek derecede ısıtmak önemlidir. Toprak güveç kaplar, hem lezzeti artırır hem de yüzeyin daha güzel kızarmasını sağlar. Fırının üst rafına yerleştirmek, sütlacın hızlı ve eşit şekilde kızarmasına yardımcı olur.
Sütlacı mutlaka fırına uygun toprak güveç ya da ısıya dayanıklı cam kaplarda pişirin.
Ocakta pişirirken sütlacı çok sulu bırakmayın; hafif yoğun kıvamlı olmalı ki fırında dağılmadan kızarsın.
Daha iyi kızarması için sütlaç karışımına az miktarda yumurta sarısı ekleyebilirsiniz.
Fırının üst ızgara ayarını kullanırsanız kısa sürede kızarır.
Önceden ısıtılmış fırında (200-220 °C) üst raflarda, 10-15 dakika pişirerek yüzeyini hızlıca karamelize edin.
Şunlara da göz atın:
Sütlaç Yaparken 1 Litre Süte Ne Kadar Pirinç Konur?