Fırın sütlaç, kremamsı dokusu ve hafif tatlı tadıyla sevilen bir tatlıdır. Pirinç ve sütün uyumuyla hem besleyici hem de lezzetlidir. Fırında pişirildiğinde üstü hafifçe kızararak özel bir aroma kazanır.
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 su bardağı su (pirinci haşlamak için)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday, kıvam için – 2-3 yemek kaşığı sütle açılır)
- 1 yumurta sarısı (üzeri kızarması için karışıma eklenir)
Üzeri için: Fırında pişirilirken ekstra bir şey koymaya gerek yok, ısı sayesinde sütlaçların üstü kızarır.
Şunlara da göz atın:
- Sütlaç Yaparken 1 Litre Süte Ne Kadar Pirinç Konur?
- Fırın Sütlaç Yapmanın 5 Püf Noktası
- Fırın Sütlaç Tarifi