Fava pürüzsüz, kremsi ve hafif yoğun olmalıdır. Kaşıkla alındığında hızlıca dağılmamalı, soğuduğunda biraz koyulaşmalıdır. Ağızda kadifemsi bir his bırakmalı, taneli veya unlu olmamalıdır.
Fava pürüzsüz ve kremsi bir kıvama sahip olmalıdır. Ne çok katı ne çok sıvı olmalı, hafifçe akmalıdır. Soğuduğunda biraz koyulaşmalı ve ağızda kadifemsi bir his bırakmalıdır.
Pürüzsüz ve kremsi olmalı; topaklanmamış olmalı.
Akıcı ama yoğun olmalı; kaşıkla alındığında hızlıca dağılmamalı.
Çok katı veya çok sıvı olmamalı; hafif çırpıldığında yavaşça akmalı.
Soğuduğunda biraz koyulaşmalı, ama tamamen sertleşmemeli.
Ağızda kadifemsi bir his bırakmalı, taneli veya unlu tat olmamalı.