Fava Nasıl Saklanır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Fava tamamen soğuduktan sonra hava geçirmeyen bir kapta buzdolabında 2–3 gün saklanabilir. Üzerine zeytinyağı eklemek lezzetini ve tazeliğini korur. Uzun süre için porsiyonlayıp dondurabilirsiniz, 1–2 ay dayanır.

Fava soğuduktan sonra buzdolabında saklanabilir. Üzerine zeytinyağı eklemek tazeliğini korur. Uzun süre için porsiyonlayıp dondurabilirsiniz.

Buzdolabında saklama

Favanın tamamen soğumasını bekleyin. Hava geçirmeyen bir kapta buzdolabında 2–3 gün taze kalır.

Üzerine yağ ekleme

Fava yüzeyine zeytinyağı gezdirirseniz, hem lezzeti korunur hem de oksitlenmesi yavaşlar.

Dondurma

Uzun süre saklamak isterseniz, porsiyonlayıp streç filme sarın veya dondurucu poşetine koyun. 1–2 ay boyunca dondurucuda kalabilir.

Şunlara da göz atın:

  1. Fava 1 Gün Önceden Yapılır Mı?
  2. Fava Yaparken Bakla Islatılır Mı?
  3. Fava Yaparken Soğan Kavrulur Mu?
  4. Ege Usulü Fava Nedir?
  5. Favanın İçine Ne Konur?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?