Evde Yeşil Zeytin Kısa Sürede Nasıl Tuzlanır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Evde yeşil zeytinler yıkanarak temizlenir ve acılığını azaltmak için birkaç kez suda bekletilir. Zeytinlerin üzerine tuzlu su hazırlanarak dökülür ve tuz tamamen çözülene kadar karıştırılır. Daha sonra zeytinler cam veya plastik bir kaba yerleştirilir ve tuzlu su ile üzerleri kaplanır. Kabın ağırlıkla kapatılması sağlanarak serin bir yerde 3–5 gün boyunca bekletilir, bu süre sonunda zeytinler tüketime hazır hale getirilir.

Yeşil zeytinler önce yıkanarak temizlenir ve çatlamaları için bıçakla hafifçe çizilir. Tuzlu su, su ve tuz karıştırılarak hazırlanır ve karışım zeytinlerin üzerine dökülür. Zeytinlerin tamamen tuzlu su ile kaplanması sağlanır ve üzeri ağırlıkla bastırılır. Serin bir yerde birkaç gün bekletildikten sonra zeytinler hızlıca tuzlanmış olarak servis edilebilir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Beyaz Peynirin Sararmasını Engelleyecek 6 İpucu
Deniz Şahin’den Yılbaşı Sofrasına Klasik Bir Ana Yemek
Kazandibi Yaparken Neden Dibi Tutar?
Kazandibi Kararmadan Nasıl Pişirilir?
Kazandibi Neden Sertleşmez?
Kazandibi Yaparken Süt Taşarsa Ne Olur?