Evde Tarhana Kurutmanın 5 Püf Noktası
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Tarhana, yoğrulup mayalandıktan sonra temiz bezler üzerine serilerek gölgede ve havadar bir ortamda kurutulur. Kurudukça ufalanıp daha küçük parçalara ayrılır ve tamamen sertleşince öğütülerek toz haline getirilir. İyice kurutulmuş tarhana, bez torba veya cam kavanozlarda serin ve kuru yerde saklanır.

Tarhana hamuru ekşidikten sonra parçalar halinde serilip gölgede kurumaya bırakılır. Kurudukça ufalanarak küçültülür ve tamamen sertleşince un gibi çekilir. Hazır hale gelen tarhana, nem almayan kaplarda uzun süre saklanabilir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı