Nohut dürümün iç malzemelerini taze sebzelerle desteklemek lezzeti ve tazeliği artırır. Sos ve baharatları son aşamada eklemek, aromasının korunmasını sağlar. Lavaşı çok kalın veya sert kullanmamak, dürümün kolay sarılmasını ve yumuşak olmasını sağlar.
Nohutları bir gece önceden ıslatıp haşladıktan sonra hafifçe ezerek hem daha iyi baharatlanmalarını sağlayabilir hem de dürümün içinde dağılmalarını kolaylaştırabilirsiniz.
Kimyon, pul biber, karabiber ve sumak mutlaka olmalı. Lezzeti artırmak için haşlanmış nohutu biraz zeytinyağında bu baharatlarla kavurabilirsiniz.
Lavaşı hafif ısıtarak yumuşatın, içine bolca yeşillik (maydanoz, taze soğan) ve soğan-sumak karışımı ekleyin. Yanına tahinli sos veya acı sos eklemek dürümü çok daha doyurucu yapar.
Şunlara da göz atın: