Evde Nohut Dürüm Yapmanın Püf Noktaları
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Evde nohut dürüm yaparken nohutu önceden haşlayıp hafifçe ezmek lezzeti artırır. Baharatları dengeli kullanmak ve nohutu zeytinyağında kavurmak aromayı güçlendirir. Lavaşı hafif ısıtıp yeşillik ve soslarla zenginleştirerek dürümü daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

Nohut dürümün iç malzemelerini taze sebzelerle desteklemek lezzeti ve tazeliği artırır. Sos ve baharatları son aşamada eklemek, aromasının korunmasını sağlar. Lavaşı çok kalın veya sert kullanmamak, dürümün kolay sarılmasını ve yumuşak olmasını sağlar.

Nohutun kıvamı

Nohutları bir gece önceden ıslatıp haşladıktan sonra hafifçe ezerek hem daha iyi baharatlanmalarını sağlayabilir hem de dürümün içinde dağılmalarını kolaylaştırabilirsiniz.

Baharat dengesi

Kimyon, pul biber, karabiber ve sumak mutlaka olmalı. Lezzeti artırmak için haşlanmış nohutu biraz zeytinyağında bu baharatlarla kavurabilirsiniz.

Lavaş ve sos

Lavaşı hafif ısıtarak yumuşatın, içine bolca yeşillik (maydanoz, taze soğan) ve soğan-sumak karışımı ekleyin. Yanına tahinli sos veya acı sos eklemek dürümü çok daha doyurucu yapar.

Şunlara da göz atın:

  1. Evde Kıymalı Dürüm Yapmanın Püf Noktaları
  2. Vejetaryenler İçin Dürüm Tarifleri

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak