Ev Yapımı Sinek İlacı Tarifleri
Sinekleri uzaklaştırmak için evde sinek kovucu nasıl yapılır? İşte, yaz aylarında kolayca kullanabileceğiniz ve evdeki malzemelerle hazırlayabileceğiniz sinek ilacı tarifleri:

Sıcak havaların gelmesiyle birlikte, evin içinde sinekler uçuşmaya başladı. Kimi zaman sabaha kadar başınızda uçan ve sizi uyutmayan, kimi zamanda ısırıp bütün gün kaşınmanıza neden olan sinekler için, evde doğal yöntemlerle ilaç hazırlayabilirsiniz. ��zellikle kimyasal ürünler kullanmak istemiyorsanız, doğal malzemelerden oluşan bu yöntemleri tercih edebilirsiniz.

Ev Yapımı Sirke Kovucular

  1. Sirke

Sineklerin en sevmediği kokular arasında sirke gelir. Bir bardak beyaz sirke, 1/3 su bardağı bulaşık deterjanı ve bir bardak suyu karıştırın. Hazırladığınız karışımı sprey şişesine doldurun. İçeride ve dışarıda sinekleri kaçırmak için kullanın.

  1. Karanfil

Bir adet limonu ortadan ikiye kesin. İç ve dış tarafında ortalama 15-20 adet karanfil batırın. Karanfilli limonu, sineklerin gelmesini istemediğiniz ortama yerleştirin. Bu yöntem, sinekleri uzaklaştırmak konusunda son derece etkilidir. 

  1. Limon otu

Limon otu, eski zamanlardan beri kullanılan ve sinekleri uzak tutan yöntemlerden biridir. Bulunduğunuz ortamda limon otu tütsüsü yakarak, sineklerin uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz.



  1. Su Dolu Poşet

Şeffaf bir poşetin içerisine su doldurup pencere kenarlarına asarak sineklerin uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz. Sineklerin gözlerinde ortalama 3000'er tane lens vardır. Bu da ışığı ve hareketi çok iyi algılamalarını sağlar. Şeffaf poşetlere su doldurup astığınızda, sudan yansıyan güneş ışığı sineklerin diğer tarafa uçmasını sağlar. Ancak bu yöntem yalnızca gün ışığında işe yarar.

  1. Aromatik yağlar

4 bardak elma sirkesinin içine 1 yemek kaşığı doğal bulaşık deterjanı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 20 damla biberiye yağı, 20 damla nane yağı ekleyerek karıştırın. Bu karışımı sprey şişesine alın. Karışımı evin içine ve bulunduğunuz ortama rahatlıkla sıkabilirsiniz.

  1. Cadı fındığı yağı

1/4 su bardağı cadı fındığı yağı, 30 damla okaliptüs yağı ve 1/4 bardak elma sirkesini karıştırın. Bu karışımı evin içerisine sıkarak hem sinekleri uzaklaştırabilir, hem de evinizin ferah kokmasını sağlayabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir?
  2. Meyve sineklerinden kurtulma yöntemleri
  3. Arı sokmasına ne iyi gelir?
  4. Hamam böceği nasıl yok edilir?
  5. Karıncalardan kurtulma yöntemleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Palmiye Kalbi Nedir, Faydaları Nelerdir?
Yatmadan Önce Uzak Durmanız Gereken 7 Besin
Karahindiba Nasıl Kurutulur?
Meşe Balı Nedir, Nasıl Tüketilir?
Salmonella Bakterisi Nedir, Nasıl Bulaşır?
Lezzetlerin Doğal Buluşması: Telezzüz Vegan ve Vejetaryen Mutfağıyla