En Güzel Sade Makarna Nasıl Yapılır?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Sade makarna, doğru tuzlama, al dente pişirme ve yağlama tekniğiyle tane tane yapılan en pratik yemeklerden biridir. Bol suyla kaynatılan ve yıkanmadan hazırlanan makarna, kısa sürede lezzetli bir kıvama ulaşır.

Sade makarna, az malzemeyle maksimum lezzet elde edilen en klasik yemeklerden biridir. Doğru tekniklerle yapıldığında hem tane tane hem de oldukça aromatik olur. Suyun tuzdan zamanlamasına, makarnanın karıştırılma süresinden yağlama tekniğine kadar her adım sade makarnanın kalitesini belirler. Bu tarif, basit gibi görünen makarnayı en iyi kıvamda hazırlamak isteyen herkes için detaylı püf noktaları sunar.

Değişik makarna tarifleri, makarna sosları ve kremalı makarna tariflerine de göz atın.

En Güzel Sade Makarna Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

1 paket makarna

2 litre su

1 yemek kaşığı tuz

1–2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Tavsiye Listesi
2026 Michelin Seçkisi: Michelin Yeşil Yıldız, Servis ve Genç Şef Ödülünü Kazananlar Açıklandı!
Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Rehberi Türkiye Seçkisi 2026 Açıklandı: İşte Türkiye’nin Yıldızlı Restoranları ve Ödülleri!