En Güzel Kek Nasıl Kabarır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kekin puf puf kabarması tesadüf değil. İşin sırrı birkaç basit ama etkili püf noktasında gizli. Peki; en güzel kek nasıl kabarır? İşte o ipuçları!

Kek yaparken en büyük hayalimiz fırından çıkan o mis kokulu, kabarık ve yumuşacık görüntüdür. Ama bazen ne yaparsak yapalım kekimiz istediğimiz gibi kabarmaz, sönük ve yoğun kalır. Oysa doğru tekniklerle bu sonucu değiştirmek mümkün olabilir. Peki; en güzel kek nasıl kabarır?

Malzemeler oda sıcaklığında olmalı

Yumurta, süt ve tereyağı gibi malzemeleri buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığında kullanmak, kekin daha iyi kabarmasını sağlar.

Yumurtayı ve şekeri iyice çırpın

Yumurta ve şekeri mikserle en az 4–5 dakika çırparsan karışım köpürür ve kek daha fazla hava alır, böylece güzelce kabarır.

Unu eleyerek ekleyin

Un, kabartma tozu ve varsa kakao gibi kuru malzemeleri eleyerek eklerseniz karışım daha homojen olur ve kek daha yumuşak kabarır.

Fırını önceden ısıtın

Keki fırına koymadan önce mutlaka fırını ısıtmış olun. Soğuk fırına giren kek yeterince kabarmaz.

Fırının kapağını ilk 20 dakika açmayın

Kekin pişerken sönmemesi için fırının kapağını ilk 20–25 dakika kesinlikle açmayın. Aksi halde kek kabarmadan söner.

Şunlara da göz atın:

  1. Kekin Unu Az Olursa Ne Olur?
  2. Kek Sıcak Fırına Mı Atılır Soğuk Fırına Mı?
  3. Kekin İçi Neden Çiğ Kalır?
  4. Kek Neden Lastik Gibi Olur?
  5. Kekin Sünger Gibi Olması İçin Ne Yapmalı?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak