En Çok Kahve Tüketen Ülkeler Hangileridir?
Dünya üzerinde kahveyi en çok tüketen ülke hangisi? Türkiye kahve tüketiminde kaçıncı sırada? Dünya genelinde en çok hangi kahve içiliyor? İşte, en çok kahve tüketen ülkeler listesi:

Kahve, günlük hayatta en çok tükettiğimiz içeceklerden biridir. Zaman geçtikçe daha fazla tüketiciyle buluşan kahve, güne enerjik başlamak, uykuyu açmak, günün yorgunluğunu atmak gibi nedenlerden ötürü çok seviliyor. Dünyanın farklı coğrafyalarında tüketilen bu içecek, ülkelere göre farklı çeşitlerde ve farklı demleme yöntemleriyle sunuluyor. Peki, dünyada en çok kahve tüketen ülke hangisi? İşte, dünyada en çok kahve tüketen ülkeler listesi:

  1. Finlandiya

Dünyanın en büyük kahve tüketicileri arasında ilk sırada Finlandiya yer alıyor. Yıllık 12 kilogram kahve tüketen Finlandiya'da, çalışan işçiler için 10 dakikalık kahve molası zorunlu. Ortalamaya vurulduğunda Finlandiya'da günde 4 fincan kahve tüketildiği hesaplanmıştır. Hemen hemen her etkinlikte kahve ikram ediliyor.

  1. Norveç

Listenin ikinci sırasında ise Norveç yer alıyor. Norveçliler günde en az 3 fincan kahve içiyor. Sosyalleşmek için ülkede kahve evleri de bulunuyor. Yıllık kahve tüketimi ise ortalama 10 kilogram civarında. 


  1. İzlanda

Üçüncü sırada İzlanda yer alıyor. Yıllık ortalama 9 kilogram kahve tüketilen İzlanda'da gelen her misafire bir fincan kahve sunuluyor. Soğuk ülkelerde kahve, ısınmak için bir araç olarak da görülüyor.

  1. Danimarka

Dördüncü sırada yer alan Danimarka'da, Avrupa'nın en pahalı kahvesi satılıyor. Yıllık kişi başı 8.7 kg kahve tüketiliyor. Sokaklarında kahve dükkanları oldukça fazla. Danimarka halkı, misafirlere düğünlerde bile düğün kahvesi olarak bir fincan kahve sunuyor. Genellikle koyu ve acı filtre kahve tercih ediliyor.

  1. Hollanda

Beşinci sırada Hollanda yer alıyor. Yıllık kişi başı 8.4 kg kahve tüketen Hollanda'da, kendilerine özgü olarak bilinen 'Koffie Verkeerd' kahvesi tüketiliyor. Yumuşak içimli ve bol sütlü kahveleri tercih eden Hollanda, Baltık ülkesi olmayan tek ülke özelliğinde. 


  1. İsveç

Listenin altıncı sırasında yıllık kişi başı 8.2 kg kahve tüketimiyle İsveç bulunuyor. Fika olarak adlandırılan kahve molaları bu ülkede çok önemli. İnsanlar bu molaların herkesi birbirine yakınlaştırdığını ve sosyalleştirdiğini düşünüyor. 

  1. İsviçre

Yıllık 7.9 kg kahve tüketimiyle listenin yedinci sırasında İsviçre bulunuyor. Ayrıca İsviçre'de, Avrupa'nın en pahalı kahveleri satılıyor.

  1. Belçika

Kişi başı yıllık 6.8 kg kahve tüketen Belçika'da kahve kültürü, 200 yıl öncesine dayanıyor. Tatlılarıyla ön plana çıkan Belçika'da waffle ve çikolatanın yanında mutlaka kahve içiliyor. 


  1. Lüksemburg

Dünyanın en küçük Avrupa ülkelerinden biri olan Lüksemburg, listenin 9. sırasında yer alıyor. Bu ülkede kişi başına yıllık 6.5 kg kahve tüketiliyor. Lüksemburg'da kafeye oturup bir dilim kek ve bir fincan kahve sipariş etmek, günlük hayatta en sık yapılan aktivitelerinden biridir. 

  1. Kanada

Listenin 10. sırasında ise yıllık 6.5 kg kahve tüketimiyle Kanada bulunuyor. Ülkenin en popüler kahve dükkanı ise Tim Horton's. Ancak kalitesini korumak için dünyaya açılmamış, yalnızca ABD ve Kanada'da faaliyet göstermeyi tercih eden bir kahve dükkanıdır. 


Türkiye, kahve tüketimi listesinde gerilerde yer alıyor. Çay ülkesi olarak bilinsek de, son yıllarda kahve tüketimi oldukça fazla. Son 10 yılda kişi başına düşen kahve tüketimi 350 gramdan 1.1 kilograma çıkmış durumda.


Şunlara da göz atın;

  1. Dünyada kahve kültürü
  2. Kahve demleme yöntemleri
  3. Robusta kahve nedir?
  4. Kahve öğütme rehberi
  5. Espresso bazlı kahveler

Haber Kategorileri

Kahve

Lezzetli Haberler

Evde Tavuk Bulyon Nasıl Yapılır?
Rulo Pasta Tarifleri: Özel Günler İçin 12 Rulo Pasta Tarifi
Şefleri Bile Kıskandıracak 62 Mutfak Püf Noktası ve Pratik Yöntem
Evde Zeytin Sütü Nasıl Yapılır?
Fit Kahvaltı Tarifleri: 10 Farklı Fit Kahvaltı Tarifi
Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı