El Açması Börek Yapmak İçin 5 Tüyo
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Hamuru yoğurduktan sonra streç filme sarıp en az 30 dakika dinlendirin, böylece açması kolay ve yırtılmayan bir hamur elde edersiniz. Tezgahı ve merdaneyi hafif unlayarak hamuru nazikçe ince ince açın, fazla un kullanmamaya özen gösterin. İç harcı dengeli serpip hamuru kapatın, harcı taşırmadan sarın ve böreğin üstüne tereyağı veya sıvı yağ sürün. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin, sürün, açın, pişirin; çıtır çıtır börek hazır!

Hamuru yoğurup dinlendirdikten sonra elinizle veya merdaneyle ince ince açın, hamuru yırtmamaya dikkat edin. Harcı fazla doldurmayın, az ve dengeli dağıtın ki börek taşmasın ve daha lezzetli olsun. Açtığınız hamurun üzerine hafifçe tereyağı veya sıvı yağ sürün, bu böreğin çıtır olmasını sağlar. Fırında altı ve üstü güzelce kızarana kadar pişirin, sıcak sıcak servis edin.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak