Hamuru sıkma torbasıyla sıkarsanız, çıtır churros elde edersiniz. Önce kısa süre fırınlarsanız, dondurucuda şekli bozulmaz. Yağda kızartırken dikkat ederseniz, her tarafı eşit kızarır.
Hamuru sıkma torbasıyla churros şeklini verin ve fırında kısa süre (5-7 dk, altın sarısı olana kadar) ön pişirin. Böylece churros’lar birbirine yapışmaz ve dondurucuda şekillerini korur.
Churros’ları yağlı kağıt serili tepsiye tek tek yerleştirip önce tepside dondurun. Donduktan sonra hava almayan bir poşet veya kapta saklayın. Bu yöntemle churros’lar birbirine yapışmaz ve taze gibi kızartabilirsiniz.
Dondurulmuş churros’ları doğrudan kızartabilirsiniz, ama 5-10 dk oda sıcaklığında hafif çözülmelerini beklemek yağ sıçramasını önler ve içlerinin daha düzgün pişmesini sağlar.
Şunlara da göz atın: