Dolmanın Piştiğini Nasıl Anlarız?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Dolmanın piştiğini, yaprakların yumuşaması ve iç harcın tam olarak pişmesiyle anlayabilirsiniz. Tenceredeki suyun büyük kısmı çekilmiş ve dolma hafifçe bastırıldığında şekli bozulmuyorsa pişmiş demektir. Ayrıca dolmanın kokusu oturmuş ve yapraklar canlı yeşil rengini kaybetmiş olur.

Dolmanın pirinci şişmiş ve yumuşamışsa piştiği anlaşılır. Yapraklar kolayca kesiliyor veya çatlamıyorsa pişmiş demektir. Hafif bastırıldığında dolma dağılmıyor ve suyunu çekmişse hazırdır.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Muz Nasıl Olgunlaştırılır?
Gaziantep’in Beyranı Dünya Sıralaması'nda!
Somon Balığı Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken Tek Şey Rengiymiş
Pankek Hamuruna Yoğurt Konur Mu?
Zeytinin Acılığını Alan 5 Etkili Yöntem
Pankek Hamuruyla Waffle Hamuru Aynı Mı?