Kıyafetlerdeki Deodorant Lekeleri Nasıl Çıkar?
Kıyafetlere bulaşan deodorant lekeleri nasıl çıkartılır? Deodorant lekelerini çıkartmak için hangi yöntemler kullanılır? İşte, kıyafetlerinizin tertemiz kalmasını sağlayacak deodorant lekelerine doğal çözümler:

Sıcak havalarda deodorant kullanımı oldukça yaygındır. Ancak deodorantlar zamanla kıyafetlerde leke bırakabilir. Bu lekeler özellikle terle birlikte daha görünür bir hale gelir. Siyah tişört, gömlek ve elbiselerde açık renkli ter izine benzeyen bir leke oluşurken, beyaz kıyafetlerde bu lekeler sarı renklidir. Deodorant lekelerini çıkartmak için hem renkli, hem de beyaz kıyafetleri tek tek ele alıyoruz. İşte, deodorant lekelerine karşı doğal çözümler:


Renkli Kıyafetlerdeki Deodorant Lekeleri Nasıl Çıkar?


  1. Bir kabın içerisinde ılık su ve çamaşır deterjanını karıştırın. Lekeli bölgeyi bu su ile güzelce temizleyin ve ılık suyla durulayın.
  2. Yıkamak için zamanınız yoksa, bir kapta amonyak ve suyu karıştırın. Temiz bir pamuğu bu suya batırın ve lekeli bölgeleri silin.
  3. Bir kovanın içinde ılık su ve kaya tuzunu karıştırın. Lekeli kıyafeti tuzlu ılık suda yarım saat bekletin. Ardından ılık suyla durulayın.
  4. Bir kapta 2 bardak su ve 1 yemek kaşığı sirkeyi karıştırın. Lekeli kıyafeti bu karışımda 1 saat bekletin. Kıyafetteki sirke kokusunu çıkarmak için, durulamadan önce yumuşatıcılı suda hafifçe ovalayın.
  5. Lekenin üzerini limon suyu ile ıslatın ve üzerine tuz serpin. Diş fırçası yardımıyla nazikçe ovalayın ve vakit kaybetmeden ılık suyla durulayın.
  6. 1 yemek kaşığı karbonatı az miktarda su ile karıştırın ve macun elde edin. Bu macun ile lekeli bölgeyi hafifçe ovalayın ve ardından kıyafeti makineye atarak yıkayın.
  7. Bir adet aspirini suda eritin ve lekeli bölgenin üzerine sürün. Daha sonra ılık suyla durulayın.




Beyaz Kıyafetlerdeki Deodorant Lekeleri Nasıl Çıkarılır?


  1. Kovanın içine ılık su, çamaşır suyu ve deterjan ekleyin. Kıyafetin lekeli kısmını bu karışımla yıkayın. Ardından ılık suyla durulayın ve kuruması için bekletin.
  2. Pamuğu amonyağa batırın ve lekeli bölgeyi temizleyin. Beyaz kıyafetlerde amonyağın su ile karıştırılmasına gerek yoktur.
  3. Lekeli bölgeyi oksijenli su ile ovduktan sonra ılık suyla durulayarak lekelerden kurtulabilirsiniz.
  4. Uygulayabileceğiniz diğer yöntem ise %50 oranında alkol ve suyu bir kapta karıştırmaktır. Pamuk yardımıyla lekeli bölgeyi silebilirsiniz. Ancak alkolden sonra kıyafet hiç beklemeden ılık suyla durulanmalıdır. Aksi takdirde kıyafetiniz zarar görebilir.


Şunlara da göz atın;

  1. Çamaşır makinesi nasıl temizlenir?
  2. Kahve lekesi nasıl çıkar?
  3. Yağ lekesi nasıl çıkar?
  4. Çay lekesi nasıl çıkar?
  5. Neden çamaşır makinesine sirke dökmeliyiz?

Haber Kategorileri

Temizlik Önerileri Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Evde Tavuk Bulyon Nasıl Yapılır?
Rulo Pasta Tarifleri: Özel Günler İçin 12 Rulo Pasta Tarifi
Şefleri Bile Kıskandıracak 62 Mutfak Püf Noktası ve Pratik Yöntem
Evde Zeytin Sütü Nasıl Yapılır?
Fit Kahvaltı Tarifleri: 10 Farklı Fit Kahvaltı Tarifi
Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı