Çikolata sosu pastanın soğumasının ardından dökülmelidir. Kremalı veya katlı pastalarda sos, kremanın üzerine veya ara katlara uygulanabilir. Servisten hemen önce dökülüp süslemeler eklenmelidir.
Kek fırından çıktıktan sonra tamamen soğumalı; sıcak pasta sosu eritebilir veya akışını bozabilir.
Eğer pasta kremalıysa, sosu kremanın üzerine dökün, böylece güzel bir görsellik oluşur.
Çok katlı pastalarda, sosu ara katlara da dökebilirsiniz; bu durumda kremayı ince sürmek önemli.
Sosu erken dökerseniz, pasta yüzeyinde akma veya sertleşme olabilir; taze görünüm için servisten önce dökün.
Eğer üzerini süslemeyi planlıyorsanız (çikolata parçaları, meyve vb.), sos döküldükten sonra dekoru ekleyin.
Şunlara da göz atın: