Çiğ Köfte Hangi Etten Yapılır?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Çiğ köfte genellikle etsiz bir şekilde yapılsa da, özellikle Urfa ve Gaziantep gibi yörelerde etli versiyonu çok sevilir. Geleneksel olarak çiğ köfte, yağsız ve sinirsiz dana ya da kuzu eti ile yapılır.

Çiğ köfte; yoğrulma süreciyle lezzet kazanan, bol baharatlı, etsiz versiyonuyla hem sağlıklı hem de vegan bir alternatif haline gelmiş geleneksel bir yemektir. Acısı, dokusu ve tazeliğiyle Türk mutfağının en özgün lezzetlerinden biridir.

''Çiğ köfte malzemeleri nelerdir, 1 kg bulgurdan kaç kilo çiğ köfte çıkar ve çiğ köftenin püf noktaları'' başlıklı haberlere de göz atın.

Çiğ Köfte Hangi Etten Yapılır?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak