Fırında churros, kızartmaya göre daha hafif ve sağlıklıdır. Hamuru sıkma torbasıyla tepsiye şekil verildikten sonra pişirilir. Servis sırasında sıcak sıcak şeker ve tarçınla tatlandırılır.
Geleneksel churros genellikle kızartılır, ama fırında daha az yağlı ve hafif bir alternatif elde edilebilir.
Su, un, tuz ve biraz yağ ile yapılan klasik churros hamuru fırın için de uygundur.
Hamur sıkma torbası ile şeritler halinde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıkılır, üzerine az miktarda yağ veya yumurta sürülebilir.
Önceden ısıtılmış 200–220°C fırında 15–20 dakika kadar, üzeri hafifçe kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıktıktan sonra üzerine şeker ve tarçın serpilir, yanında çikolata sos ile sunulur.
Şunlara da göz atın: