Cannelloni Makarna Haşlanır Mı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Cannelloni makarna türüne göre haşlanabilir veya doğrudan fırına verilebilir. Kuru cannelloni genellikle sosla birlikte pişirilerek yumuşar, taze cannelloni ise haşlamaya gerek yoktur. Sosunuz yeterince sıvı değilse, makarnayı kısa süre haşlamak faydalı olur.

Kuru cannelloni genellikle fırında sosla birlikte pişirilir ve ön haşlama gerektirmez. Taze cannelloni doğrudan doldurulup fırına verilebilir. Makarnanın yumuşak olmasını sağlamak için sos yeterince sıvı olmalı, gerekirse kısa süre haşlanabilir.

Kuru cannelloni (yani önceden haşlanmamış, paketlenmiş olanlar)

Genellikle önceden haşlamaya gerek yoktur. Fırına doldurduğunuz sos ve peynirle birlikte pişerken yumuşar. Ancak sosunuz yeterince sıvı değilse, makarnalar sert kalabilir. Bu durumda hafifçe haşlayabilirsiniz (genelde 5-7 dakika).

Taze cannelloni

Zaten yumuşak olduğu için haşlamaya gerek yoktur, direkt doldurup fırına verebilirsiniz.

İpucu

Fırın sosunuz bol ve sıvı kıvamdaysa, kuru cannelloni’yi direkt doldurmak çoğu zaman yeterli olur. Sosun içine biraz sıcak su veya süt eklemek, makarnanın güzelce yumuşamasına yardımcı olur.

Şunlara da göz atın:

  1. Makarna Hamuru Kaç Gün Dayanır?
  2. Nefis Makarna Sosu Yapmak İçin 5 Pratik Tüyo
  3. 5 Makarna İçin 5 Nefis Sos Önerisi

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde