Cannelloni Kaç Dakika Pişer?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Cannelloni, iç harcına ve türüne göre değişmekle birlikte genellikle 25–40 dakika pişer. Kuru cannelloni fırında 35–40 dakika, önceden haşlanmış olanlar ise 25–30 dakika yeterlidir. Üzeri sosla kaplanmalı, kurumasını önlemek için gerekirse biraz su veya beşamel eklenebilir.

Cannelloni, fırında pişirilirken içinin tamamen ısındığından emin olunmalıdır. Pişirme süresini kısaltmak için makarnayı önceden haşlamak faydalı olabilir. Fırından çıktıktan sonra birkaç dakika dinlendirmek, sosun ve iç harcın lezzetinin oturmasını sağlar.

Haşlanmamış (kuru) cannelloni

Fırında yaklaşık 35–40 dakika 180–200°C’de, üzeri sosla kaplanmış şekilde pişirilir.

Önceden haşlanmış cannelloni

Fırında yaklaşık 25–30 dakika yeterli olur.

Püf noktası

Fırında pişirirken üzerine biraz su veya beşamel sos eklemek, makarnanın kurumasını önler ve içinin iyice pişmesini sağlar.

Şunlara da göz atın:

  1. Ravioli Kızartılır Mı?
  2. Dondurulmuş Ravioli Nasıl Pişirilir?
  3. Kızarmış Ravioli Nedir?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak