Boğaz Ağrılarını Gideren Buharlaşan Merhem Nasıl Yapılır?
Boğaz ağrıları nasıl geçer? Evde buharlaşan merhem nasıl yapılır, ne işe yarar? İşte, boğaz ağrılarına ferahlatan çözüm ev yapımı buharlaşan merhem tarifi:

Soğuk havaların başlamasıyla birlikte grip ve nezle gibi hastalıklar etkisini göstermeye başladı. Aynı zamanda boğaz ağrıları ve kuru öksürük de bu aylarda en çok yaşanan problemlerden biri. Bu kış, pandemi nedeniyle sağlığımıza daha çok dikkat etmemiz gerektiğini hatırlatarak boğaz ağrıları için ev yapımı merhem tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Boğazı ferahlatmasıyla bilinen buharlaşan merhem, kolayca bulabileceğiniz malzemelerden oluşuyor. isminden anlaşılacağı üzere bekletildikçe buharlaşan bu merhem boğaz ağrılarına karşı çok etkili. Ancak boğaz ağrılarınız geçmek bilmiyorsa ve yanında başka belirtilerde taşıyorsanız vakit kaybetmeden doktora başvurmanız gerektiğini unutmayın.


Buharlaşan Merhem Nasıl Yapılır?

  1. 8-10 damla biberiye yağı
  2. 8-10 damla okaliptüs yağı
  3. 5 damla nane yağı
  4. 1 tatlı kaşığı balmumu
  5. 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı


Öncelikle cam kasenin içine balmumu ve hindistan cevizi yağını ekleyerek ocakta benmari usulü eritin. Karışım eridiğinde şeffaf bir renk alır. Karışımın içine tarifteki ölçülere göre diğer yağları da ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız merhemi kapaklı cam kavanoza aktarın. Tamamen soğuduğunda ise kavanozun kapağını kapatın. Dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz.


Buharlaşan Merhem Nasıl ve Nerelerde Kullanılır?

  1. Grip, nezle gibi çeşitli kış hastalıkları olan kişiler boğaz, göğüs ve sırt bölgesine sürerek boğaz ağrıları ve öksürükten kurtulabilir.
  2. Göğsü yumuşatıcı ve ferahlatıcı etkisi mevcuttur.
  3. Burun tıkanıklığı için, hazırladığınız merhemi sıcak suyun içine ekleyin. Buhar banyosu yapmak için suyu bir yere koyun ve başınızı hafifçe eğin. Üzerinize bir örtü sererek buharın burnunuza doğru gelmesini sağlayabilirsiniz.
  4. Buharlaşan merhemin sinek ve böcek ısırıklarına da iyi geldiği söylenmektedir.


Önemli not: Eğer tarifte verilen malzemelerden herhangi birine alerjiniz varsa, kesinlikle merhemi uygulamayın. Geçmek bilmeyen boğaz ağrısı, öksürük ve diğer belirtiler için mutlaka doktora başvurun.


Şunlara da göz atın;

  1. Ev yapımı dezenfektan tarifleri
  2. Ev yapımı öksürük şurubu
  3. Ev yapımı pastil tarifi
  4. Evde doğal antibiyotik yapımı
  5. Doğal gargara tarifleri

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

İstanbul Künefe Mekanları: En Lezzetli 10 Künefe Mekanı
Lahana Sarmasının Yanına Ne Gider: 13 Tamamlayıcı Tarif
Crumble Tarifleri: Meyvelerle Hazırlanan 10 Nefis Crumble Tarifi
Pırasa Nasıl Seçilir?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir: Mide Dostu 15 Besin
Çileğin Faydaları Nelerdir?