Browninin Daha Islak Olması İçin Ne Yapmak Gerekir?
Brownie yaparken nelere dikkat etmek gerekir? Browninin tam kıvamında ve ıslak olması için ne yapılır? İşte, tadı damağınızda kalacak bir browni yapmak için bilmeniz gerekenler:

Brownie, ilk kez 19. yüzyılda ABD ve Kanada'da yapılan ve zamanla dünyaya yayılan bir çikolatalı kektir. 1907 yılında şuan ki halini almıştır. Islak çikolatası ile küçük büyük demeden herkesin severek yediği browni, hafif nemli bir şekilde kalmalıdır. Eğer siz de browni yaparken çok ıslak veya çok kuru olmasından şikayetçiyseniz, aşağıdaki püf noktalarına dikkat ederek tam kıvamında bir browni elde edebilirsiniz. 

Yemeye doyamayacağınız browni tarifine göz atın.

Browninin Islak Olması İçin Ne Yapmalıyız?

  1. Brownie yapımının en temel malzemeleri çikolata ve tereyağıdır. Bu yüzden iki malzemenin de kaliteli olması gerekir.
  2. Mümkünse ev yapımı tereyağı kullanmak daha iyi olacaktır. Çikolata ise kuvertür olmalıdır. Ancak bu tarz bir çikolatanız yoksa sütlü veya bitter çikolata da tercih edebilirsiniz.
  3. Lezzetli olması için çikolatanın %70 kakao oranına sahip olması önerilir. Tarife çikolata ve tereyağını benmari usulü eriterek başlayın.
  4. Eriyen çikolata ve tereyağı çırpma teliyle karıştırılarak hafifçe ılınmalıdır. Sıcakken içine yumurta koymaktan kaçının.
  5. Malzemeleri ekledikçe spatula yardımıyla karıştırmaya devam edin. Böylece kıvamını tutturabilirsiniz.
  6. Hafif ıslak bir brownie elde etmek için, kuru malzemeler farklı bir kaba elenmiş ve karıştırılmış olmalıdır. 
  7. Kuru malzemeler harca eklendikten sonra mikser kullanılmamalı, spatula ile alttan üste doğru yedirilmelidir. İçinde tortu bırakılmamalıdır.
  8. Brownie harcı tamamen homojen kıvamda olmalı. Hazırladığınız brownie harcını yağlı kağıt serili veya yağlanmış kek kalıbına aktarın. Eğer çok büyük yapmıyorsanız, 20 cm'lik kalıplar yeterli olacaktır.
  9. Brownie'nin en önemli aşaması pişirmedir. Fırın önceden 160 derecede ısıtılmalı, ardından brownie fırında 30 dakika pişirilmelidir. Üzerinin hafifçe çatlaması gerekir.
  10. Eğer 30 dakikadan fazla pişirirseniz, iç kısmı çok kuruyacaktır. Pişirme işleminden sonra brownieyi fırından çıkartın. Ancak hemen kesmeyin. 
  11. Oda sıcaklığında en az 2 saat dinlendirin. Brownie dinlenip soğudukça kıvamı oturur ve lezzeti artar. Şimdiden ellerinize sağlık.


Dilerseniz aşağıdaki brownie çeşitlerini de deneyebilirsiniz.

  1. Kırmızı kadife brownie
  2. Mozaik pasta görünümlü vegan brownie
  3. Oreolu ıslak brownie
  4. Glutensiz brownie
  5. Limonlu brownie
  6. Unsuz brownie


Şunlara da göz atın;

  1. Zeytinyağlı tariflerinizi daha lezzetli yapacak 10 püf noktası
  2. Kabarık kek yapmanın püf noktaları
  3. Nişastanın topaklanmaması için ne yapılır?
  4. Hamur olan kadayıf nasıl kurtarılır?
  5. Ağızda dağılan kurabiye yapmanın püf noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Evde Tavuk Bulyon Nasıl Yapılır?
Rulo Pasta Tarifleri: Özel Günler İçin 12 Rulo Pasta Tarifi
Şefleri Bile Kıskandıracak 62 Mutfak Püf Noktası ve Pratik Yöntem
Evde Zeytin Sütü Nasıl Yapılır?
Fit Kahvaltı Tarifleri: 10 Farklı Fit Kahvaltı Tarifi
Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı