Brokoli Haşlamanın 5 Püf Noktası
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Brokoliyi haşlarken çiçeklerini eşit boyda kesip taze olmasına dikkat edin. Haşlama suyuna biraz tuz ve limon ekleyip sadece 3-5 dakika haşlayın. Haşladıktan sonra hemen soğuk suya alarak rengini ve kıvamını koruyun.

Brokoliyi fazla pişirmemeye özen gösterin, aksi halde besin değerini kaybeder. Kaynar su yerine buharda haşlamak da lezzetini korur. Haşladıktan sonra servis etmeden önce suyunu süzüp hafifçe zeytinyağı veya limon ile tatlandırabilirsiniz.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak