Bozulmayan Turşu Suyu Nasıl Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Bozulmayan turşu suyu yapmak için doğru tuz ve sirke oranı çok önemlidir. Turşu suyu temiz, steril kaplarda ve serin, karanlık bir ortamda saklanmalıdır. Sebzeler iyice yıkanmalı ve mümkünse hafif dezenfekte edilmelidir.

Turşu suyunun bozulmaması için kavanozlar ve malzemeler mutlaka temiz olmalıdır. Yeterli asidik ortam sağlamak için sirke kullanmak şarttır. Tuz oranı dengeli olursa su uzun süre dayanır.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak