Turşu suyunun bozulmaması için kavanozlar ve malzemeler mutlaka temiz olmalıdır. Yeterli asidik ortam sağlamak için sirke kullanmak şarttır. Tuz oranı dengeli olursa su uzun süre dayanır.
Turşu suyunun bozulmaması için tuz oranı çok önemli. Genellikle 1 litre suya 2-3 yemek kaşığı kaya tuzu idealdir. İyice çözülene kadar karıştırın.
Turşu suyuna yeterli miktarda sirke eklemek, asidik ortam oluşturarak bakterilerin üremesini engeller. Genellikle 1 litre suya 2-3 yemek kaşığı elma veya üzüm sirkesi yeterlidir.
Turşu suyunu saklayacağınız kavanoz veya şişeleri kaynar suyla sterilize edin. Kirli kaplar, turşu suyunun bozulmasına yol açabilir.
Turşuya konacak sebzeleri iyice yıkayın ve mümkünse hafif haşlayın veya sıcak su ile dezenfekte edin. Bu, suyun daha uzun süre dayanmasını sağlar.
Turşu suyu oda sıcaklığında hızla bozulabilir. Buzdolabında veya serin, karanlık bir yerde saklayın. Kavanozları açtıktan sonra buzdolabında muhafaza etmek şarttır.
Şunlara da göz atın:
Turşunun Kütür Kütür Olması İçin Ne Yapmalı?