Böreğin Çıtır Olması İçin Ne Yapmak Gerekir?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Börek, yufka veya el açması hamur ile hazırlanır. Yufka seçiminden pişirme işlemine kadar birçok faktör, böreğin çıtırlığını doğrudan etkiler. Gelin, böreğin çıtır olması için yapılması gerekenlere birlikte göz atalım.

Börek sevenlerin en büyük beklentisi, yerken o çıtır çıtır sesi duyabilmektir. Böreğin çıtır olması için hem hamur/yufka seçimi hem de pişirme tekniği önemlidir. Bu yüzden yapım aşamasında bazı noktalara dikkat etmek gerekir. 

''Böreğin üstünün parlak olması için ne yapılmalı, börek pişirmeden buzlukta saklanabilir mi ve 1 kilo su böreğinden kaç dilim çıkar?'' başlıklı haberlere de göz atın.

Böreğin Çıtır Olması İçin Ne Yapmak Gerekir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak