Böbrek Nasıl Pişirilir: 3 Farklı Böbrek Pişirme Yöntemi
''Böbrek eti nasıl pişirilir? Böbrek pişirirken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?'' diye merak edenleri böyle alalım. İşte, evde kolayca deneyebileceğiniz tavada ve ızgarada böbrek pişirme yöntemleri:

Böbrek, lezzetli bir sakatat çeşididir. Dana ve kuzu böbreği olmak üzere ikiye ayrılır. Sakatat sevenlerin menülerinde yer alan böbrek, kavurma, soteleme ve ızgara yöntemleriyle pişirilebilir. İsteğe göre farklı sebzelerle bir araya da getirilebilir.

Böbrek Nasıl Pişirilir?

  1. Öncelikle böbreğin zarları temizlenir ve kuşbaşı şeklinde doğranır.
  2. Ardından bol suyla yıkanarak üzerindeki zarlar temizlenir.
  3. Temizleme işleminden sonra geniş bir tencereye alınır ve üzerine su eklenir.
  4. Böbreğin suyu çıkana kadar kaynatılır.
  5. Ara sıra karıştırılması gerekir.
  6. Suyunu iyice çektiğinde içerisinde sıvı yağ ve tuz eklenir. Tahta kaşık yardımıyla kavrulur.
  7. Sıcak bir şekilde servis edilir.

Böbrek Izgarada Nasıl Pişirilir?

  1. Böbrek güzelce temizlenir ve suyla yıkanır.
  2. Izgara ısıtılır.
  3. Böbrekler bütün bir halde ızgaranın üzerine yerleştirilir.
  4. Önlü arkalı olacak şekilde pişirilir.
  5. Sıcak bir şekilde sunulur.

Böbrek Tavada Nasıl Pişirilir?

  1. Bir adet kuru soğan, birkaç adet yeşil soğan ve sarımsak ince ince doğranır.
  2. Böbrek etinin zarı çıkartılır ve suyla temizlenir. Ardından kuşbaşı şeklinde doğranır.
  3. Tavaya zeytinyağı eklenerek ısıtılır. Önce soğanlar kavrulur.
  4. Soğanların rengi pembeleşince sarımsaklar ilave edilir ve kavrulur. İsteğe göre yeşil biber de eklenebilir.
  5. Ardından baharatlar eklenerek kavurma işlemine devam edilir.
  6. Böbrekler tavaya eklenir ve pişinceye kadar kavrulur.
  7. Böbrekler yumuşadığında ateşten alınır ve sıcak bir şekilde servis edilir. 

Böbrek Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  1. Kuzu ve dana böbreği birbirinden farklıdır. Kuzu böbreği, danaya göre daha yumuşaktır. Bu yüzden kuzu böbreğini pişirirken daha az pişirme süresi uygulanmalıdır.
  2. Eğer gereğinden fazla pişirilirse böbrek eti sertleşir ve yenmesi zorlaşır.
  3. Böbreğin dikkatlice yıkanması ve zarlarının çıkarılması son derece önemlidir.
  4. Zarları daha kolay bir şekilde temizlemek için, böbrek sirkeli suda 10 dakika bekletilebilir.
  5. Zarlar alındıktan sonra da, temizleme işlemi duru su ile yapılmalı ve içinde kan bırakılmamalıdır.
  6. Eğer soteleme yapılacaksa böbrekler küçük küçük doğranmalıdır.
  7. Kavurma işlemi yapılacaksa, böbreklerin arada bir karıştırılması gerekir.
  8. Böbrek sote tarifimize göz atmayı unutmayın.

Şunlara da göz atın;

  1. Ciğer nasıl pişirilir?
  2. Yürek nasıl pişirilir?
  3. Sakatatlar nasıl pişirilir?
  4. Antrikot nasıl pişirilir?
  5. Biftek nasıl pişirilir?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Hıdırellez Gelenekleri Nelerdir: 10 Farklı Ritüel
Fethiye Kahvaltı Mekanları: Fethiye'nin En İyi 11 Kahvaltı Mekanı
Semizotu Yemeğinin Yanına Ne Gider: 10 Tamamlayıcı Tarif
Diyetisyenlerin Ailelerine Öğrettiği 8 Sağlıklı Alışkanlık
Makinesiz Espresso Nasıl Yapılır: 2 Farklı Yöntem
Kilo Almak İsteyenlere Yüksek Kalorili 10 Meyve