Barbunyanın Çabuk Pişmesi İçin Ne Yapmalı?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Barbunya, doğru ıslatma, ilk suyu dökme, düdüklü tencere kullanma ve tuz-asidi sona ekleme gibi yöntemlerle çok daha hızlı pişer. Kireçsiz su kullanmak ve gerekirse çok az karbonat eklemek barbunyanın kısa sürede yumuşamasını sağlar. Taze barbunya ise doğal olarak kuruya göre daha kolay pişer.

Barbunya, baklagiller familyasından, iri taneli ve besleyici bir fasulye çeşididir. Kabuğu çizgili veya kırmızı-beyaz beneklidir, pişince açık kahverengiye döner. Lif, bitkisel protein, folik asit ve potasyum açısından zengindir. En çok zeytinyağlı barbunya, barbunya pilaki ve sulu yemeklerde kullanılır. Hem taze (taze iç barbunya) hem de kuru olarak bulunur.

Barbunya nasıl pişirilir, barbunya nasıl saklanır ve zeytinyağlı barbunyanın püf noktalarına göz atın.

Barbunyanın Çabuk Pişmesi İçin Ne Yapmalı?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı