Arnavut Ciğeri Yapmanın Püf Noktaları
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Arnavut ciğeri yaparken ciğerin sinir ve zarları iyice temizlenmeli. Küçük kuşbaşı doğranan ciğerler hafifçe unlanıp çok kızgın yağda kısa sürede kızartılmalı. Kızarttıktan sonra tuz eklenip soğan ve maydanozla servis edilirse lezzeti artar.

Ciğerin dışı çıtır, içi yumuşak kalacak şekilde kısa sürede kızartılması önemlidir. Fazla un kullanılmamalı, sadece hafif bir tabaka yeterlidir. Kızartma sırasında yağın iyice kızmış olması ciğerin lezzetini ve dokusunu artırır.

Doğru ciğer seçimi

Genellikle dana ya da kuzu ciğeri tercih edilir. Sinir ve zarları iyice temizlenmeli.

Eşit boyutlu doğrama

Ciğerler kuşbaşı büyüklüğünde, çok ince veya çok kalın olmayacak şekilde kesilmeli.

Kanını süzdürme

Ciğer doğrandıktan sonra kanlı suyunu bırakmaması için süzgeçte bekletilmeli ya da kağıt havluyla kurulanmalı.

Unlama işlemi

Hafifçe unlanmalı (tercihen mısır unu veya normal un). Bu, dışının çıtır olmasını sağlar. Fazla un silkmek gerekir.

Kızgın yağda kısa süre kızartma

Yağ iyice ısınmış olmalı. Ciğer fazla bekletilmeden, birkaç dakika içinde kızartılmalı ki sertleşmesin.

Tuzlama zamanı

Ciğer sertleşmesin diye tuz kızartmadan sonra eklenmeli.

Yan lezzetler

Soğan, maydanoz, sumak ve kızarmış patatesle servis edilirse daha dengeli bir tat elde edilir.

Şunlara da göz atın:

  1. Ciğer Sarma Yaparken Bilmeniz Gereken 4 Tüyo
  2. Tavuk Ciğeri Pişirmenin Püf Noktaları
  3. Kuzu Ciğeri Yapmanın Püf Noktaları
  4. Yaprak Ciğer Yapmanın İpuçları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı