Arap Tavaya Su Konur Mu?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Hatay usulü Arap tava yemeğinde malzemeler kendi suyunu saldığı için genellikle su eklenmez. Sadece et sertse veya sebzeler çok kuruysa çok az miktarda eklenebilir. Ama yemek esasen fırında kızarmış ve hafif soslu olacak şekilde pişirilir.

Arap tava yemeğinde su kullanımı çoğu tarifte gereksizdir. Domates, biber ve soğan gibi malzemeler doğal bir sos oluşturur. Yemeğin lezzeti ve kıvamı, fırında kendi suyunda pişmesiyle ortaya çıkar

Temel kural

Su genellikle eklenmez. Malzemeler kendi suyunu salar; özellikle domates, biber ve soğan pişerken yemeğe doğal bir sos oluşturur.

Ne zaman su eklenir

Eğer kuşbaşı et sertse veya patates/patlıcan çok kuruysa, çok az (1-2 yemek kaşığı) su veya et suyu eklenebilir. Ama amaç yemeği sulu yapmak değil, fırında kızarmış ve hafif soslu bırakmaktır.

Yağ kullanımı

Yeterince yağ kullanılırsa, yemeğin yanmasını engeller ve sos kıvamı oluşur, suya ihtiyaç kalmaz.

Sonuç

Su konması isteğe bağlı ve minimal olmalı, orijinal tariflerde çoğunlukla su yoktur.

Şunlara da göz atın:

  1. Arap Tavaya Kuyruk Yağı Konur Mu?
  2. Arap Tavaya Patlıcan Konulur Mu?
  3. Arap Tavanın Malzemeleri Nelerdir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?