Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Americano nedir? Evde americano nasıl yapılır? İşte, americanonun tarihi, yapılışı, kalorisi ve faydaları:

Americano sert kahve severlerin tercih ettiği bir kahve çeşididir. Espressonun sulandırılması ile elde edilir. Filtre kahveden daha sert, espressodan daha yumuşak bir kahvedir. Güne başlarken tercih edilebilir.

Americano Nedir?           

Americano sıcak su ile espressonun birleşiminden oluşan sert, koyu renkli bir kahvedir. Bir shot espresso üzerine sıcak su eklenerek elde edilir. Soğuk ya da uzun çekim espresso ile daha sert bir kahve elde edebilirsiniz. Kahveye süt ekleterek daha yumuşak içimli hale getirebilirsiniz.



Americanonun Tarihçesi 

Americanonun tarihçesi eskilere dayanır. II. Dünya savaşı zamanında Amerikan askerlerinin kahveye ihtiyaçları vardır. Ancak kahve çekirdeklerinin hazırlanması, öğütülmesi ve onlara ulaştırılması sıkıntı haline gelmişti. Kahve ulaşsa bile askerlerin tamamına yetecek kadar yoktu.  Amerikan askerleri İtalya’da bulunurken yerel olarak kahve arayışına girdiler. Ancak espresso Amerikan askerlerine oldukça sert, acı ve lezzetsiz geldi. Ellerinde olan kahveyi değerlendirmek için espressonun üzerine su ekleyerek seyrelttiler ve kahveyi bu şekilde tüketmeye başladılar. Bu sebepten dolayı yerliler bu kahvenin adına “caffè Americano” demeye başladı. Günümüzde de sıklıkla tercih edilen Americanonun bu şekilde ortaya çıktığına inanılıyor. 

Americano Nasıl Yapılır?

  1. Americano sadece espresso ve sudan oluşur. Bu bileşenlerin bir bardakta oranı yaklaşık olarar; 1/3-1/2 espresso, 2/3 sıcak su şeklindedir.
  2. Espresso espresso makinesinde tek shot halinde çekilir. Hazneye uygun kahve, uygun basınç ile elde edilen kahve fincana koyulur ve üzerine eklenen sıcak su ile americano elde edilir. 
  3. Ancak evde espresso makinanız yoksa daha uygun ve makül olan yol moka potta espresso yapmaktır. Moka pot İtalyan cezvesi adı ile bilinir.
  4. Espresso makinasına kıyasla çok daha az bir basınç ile çalışır. Moka potta yapılan espresso bardağın 1/3 ile ½’ne kadar koyulur.
  5. Bu esnada ne kadar kahve ve ne kadar su koyacağınız damak tadınıza göre değişebilir. Bardağın üzerine eklenen sıcak su ile servis edilir. 



Americanonun Faydaları Nelerdir?

  1. Kilo kaybını destekler.
  2. Dinç ve uyku açıcı etkisi vardır. 
  3. Bağırsak sisteminizi destekler.
  4. Sindirimi olumlu yönde etkiler.
  5. Detoks yapmanıza yardımcı olur. 

Americano Kaç Kaloridir?

Americanonun 100 gramında 2 kalori bulunmaktadır. İçtiğiniz boyuta, içine eklediğiniz tatlandırıcı ya da süte göre kalorisi değişir. 


Şunlara da göz atın;
  1. Kahve demleme yöntemleri
  2. Espresso nedir, nasıl yapılır?
  3. Filtre kahve nedir?
  4. Chemex nasıl kullanılır?
  5. Cold brew nedir?

Haber Kategorileri

Kahve

Lezzetli Haberler

Mayıs Ayı Sebze ve Meyveleri
Yatmadan Önce Uzak Durmanız Gereken 7 Besin
Karahindiba Nasıl Kurutulur?
Meşe Balı Nedir, Nasıl Tüketilir?
Salmonella Bakterisi Nedir, Nasıl Bulaşır?
Lezzetlerin Doğal Buluşması: Telezzüz Vegan ve Vejetaryen Mutfağıyla